Rekonstrukcijom trafo stanice do kvalitetnije isporuke

0

ZVORNIK – Završetkom trafostanice koja električnom energijom napaja gradsko područje Zvornika, potrošači će imati sigurniju, kvalitetniju i ekonomičniju isporuku ovog energenta, rekao je danas rukovodilac zvorničke Radne jedinice „Elektrodistribucije“ Slavko Savčić. On je naveo da će, nakon rekonstrukcije, biti potrebno uraditi uvezivanje opreme trafostanice putem „Skada“ sistema, koji će omogućiti daljinski nadzor i upravljanje ovom trafostanicom.


„Ovaj sistem omogućava daljinsko očitavanje mjerenja, daljinsku signalizaciju i daljinsko komandovanje trafostanicom“, rekao je Savčić novinarima i dodao da će za sve to biti zadužena daljinska komandna stanica.

On je naglasio da „Skada“ sistem omogućava da se sa komandnog mjesta prati rad trafostanice, kao i moguća „iskakanja“ dijelova grada sa mreže, što bi trebalo da omogući pravovremeno reagovalo da se kvar otkloni.

Savčić je podsjetio da tehnička rješenja sadašnje trafostanice, koja je u funkciji od 60-ih godina prošlog vijeka, nisu omogućavala praćenje rada ovog objekta sa jednog mjesta, te da su građani telefonom obavještavali dežurne dispečere kada neko naselje ostane bez struje.

On je naveo da se, zbog radova na zvorničkoj, te trafostanicama u Kozluku i Karakaju, obavlja plansko isključivanje električne energije po tri sata dnevno, jednom u sedmici.

Savčić je objasnio da su radovi intenzivrani kako bi potršači prije zime imali kvalitetniju isporuku električne energije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare