Regulisan način za dokazivanje mobinga

0
Arhivska fotografija

BANJALUKA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istakao je danas u Narodnoj skupštini Srpske da je Prijedlogom zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu regulisan način za dokazivanje mobinga, odnosno propisani su mehanizmi zaštite.

„Zakonskim odredbama precizno je definisao šta predstavlja uznemiravanje na radu. To su sve vrste djelovanja fizičke, psihičke i seksualne prirode koja mogu da budu ispoljena prema radniku, prema grupi radnika ili prema poslodavcu“, rekao je Milunović obrazlažući zakonsko rješenje.

On je istakao da je navedenim zakonom regulisano na kome je teret dokazivanja.

„U zavisnosti od situacije da li je to na radniku ili na poslodavcu u svakom slučaju zakon je predvidio one situacije, koje se ranije nisu mogle dokazati. Predvidio je i način na koji radnik može da ostvari prava, kao i da poslodavac mora informisati radnika o načinu na koji će ostvariti prava da bi se zaštitio od svake vrste zloupotrebe, odnosno uznemiravanja na radu“, dodao je Milunović.

On je naglasio da pravo na zaštitu od uznemiravanja na radu ima ustavni karakter, jer se Ustavom Republike Srpske garantuje dostojanstvo i sigurnost, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta čovjeka, njegove privatnosti i ličnih prava, kao i to da niko ne smije biti podvrgnut mučenju, nečovječnom ili ponižavajućem postupanju.

„Odredbe ovog zakona primjenjuju se na sve poslodavce, bez obzira na karakter svojine i oblike organizovanja, uključujući cjelokupni javni i privatni sektor, ministarstva, republičke uprave, republičke upravne organizacije, stručne službe, jedinice lokalne samouprave, javne službe i slično“, kaže Milunović.

On je napomenuo da radnik, koji smatra da je izložen uznemiravanju na radu, zahtjevom, koji upućuje poslodavcu, pokreće postupak zaštite.

„Zahtjev za pokretanje postupka zaštite od uznemiravanja, uz pisanu saglasnost radnika, može podnijeti predstavnik sindikata ili drugi predstavnik radnika, a navedena lica na zahtjev jedne od strana u sporu mogu da učestvuju u postupku zaštite kod poslodavca. Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana kada je posljednji put izvršena radnja uznemiravanja“, rekao je Milunović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare