Redizajnirana veb-stranica za bolju interakciju sa građanima

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo predstavila je danas svoju redizajniranu veb-stranicu, čiji je osnovni cilj bolja interakcija građana sa načelnikom i organima Opštinske uprave.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Nataša Bogdanović-Trifković rekla je da na osavremenjenom sajtu građani, ali i turisti, mogu pronaći sve neophodne informacije o opštini, od nastanka, pa do kontakata i svih ustanova, preduzeća, sportskih kolektiva, udruženja i nevladinih organizacija koji djeluju na području ove lokalne zajednice.

Trifkovićeva je istakla da je stranica povezana i sa zvaničnim opštinskim „Instagram“ i „Fejsbuk“ nalozima putem kojih građani mogu da se informišu o svim dešavanjima na prostoru opštine.

Ona je rekla novinarima nakon prezentacije da je veb-stranicu Opštinske uprave, koja je izrađena 2012. godine, pregazilo vrijeme, te da je modernizacija bila neophodna, kako bi bila prilagođena novim tehnološkim zahtjevima i trendovima.

„Odlučili smo da uvedemo neke novitete kako bismo što lakše i bolje komunicirali sa građanima i kako bismo im pružili što više informacija o aktuelnim dešavanjima na području Istočnog Novog Sarajeva. Uvijek smo bili otvoreni za medije i sve građane, a ovim sajtom želimo da budemo još otvoreniji“, istakla je Trifkovićeva.

Aleksandar Sikiraš, marketing menadžer iz Marketinške agencije „Vizija“ /VISIA/, koja je radila redizajn, pojasnio je da su u redizajniranju veb-stranice primijenjena savremena rješenja u vizuelnom dizajnu, ali što je još značajnije, stranica je znatno unaprijeđena, a optimizovana je i za rad na mobilnim telefonima i tabletima.

„Ono što smo željeli da postignemo jeste da građanima damo mogućnost da daju svoje prijedloge kako poboljšati život u opštini. Stranica je strukturisana tako da se sa lijeve strane sajta nalazi opcija putem koje građani mogu direktno postavljati pitanja načelniku opštine, na koja će on lično odgovarati“, ukazao je Sikiraš.

On je pojasnio da je veb-stranica konstruisana da bude platforma na koju će moći da budu kačeni razni dodaci, naglasivši da će uskoro biti postavljene i dodaci koji će omogućiti pristup veb-kamerama koje su postavljene na nekoliko lokacija na području opštine, tako da će građani moći da se informišu o vremenu i stanju u saobraćaju.

„U budućnosti planiramo da pokrenemo nagradnu anketu `Doprinesi i ti da život u opštini bude bolji`, putem koje želimo da pozovemo da građani učestvuju u kriranju sadržaja u opštini, tako što će davati prijedloge. Tri najbolja će biti realizovana, a predlagači će biti i nagrađeni“, dodao je Sikiraš.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare