Realizovani kapitalni projekti, slijedi nastavak

0

Povodom Dana i krsne slave opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice večeras je na Palama održana održana svečana akademija na kojoj su rezimirani rezultati u prethodnoj godini, te uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su u prethodne dvije godine realizovani određeni kapitalni projekti, te da je opština finansijski stabilna tako da se može razmišljati o nastavku aktivnosti.

„I u narednom periodu namjeravamo da nastavimo sa realizacijom kapitalnih projekata od izgradnje toplovoda, objekta Fakulteta za fizičku kulturu i sport, policijske uprave i zgrade opštine, Mjesne zajednice Mokro, adaptacije prostorija za potrebe vrtića“, poručio je Jugović, dodajući da se ne smiju zaboraviti planirana ulaganja u Jahorinu, odnosno izgradnja cjevovoda vrijednosti milion KM.

Jugović kaže da su ponosni na ono što su radili i na budžet od 20 miliona KM, navodeći da se investira u infrastrukturu, uz pomoć Vlade Republike Srpske, Grada Istočno Sarajevo i da su zato najpovoljnija opština za život uz turističke potencijale.

On je naveo da su Pale sredina u kojoj se rađaju djeca, traži se stambena jedinica više i da sve to daje podstrek da su na pravom putu, te čestitao svim sugragrađanima krsnu slavu Veliku Gospojinu.

Jugović je najavio kapitalni projekat izgradnje gondole Pale-Jahorina uz pomoć Vlade Srpske, te istakao da je ponosan što će biti dio tima koji će obilježiti Pale sa krupnim projektima.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, koji je dobio priznanje za doprinos u realizaciji projekata izgradnje putne infrastrukture na Palama, izrazio je zadovoljstvo što je jedan od nagrađenih na Palama, ističući da to govori da su vrijedno radili u prethodnom periodu i da su ljudi koji upravljaju opštinom Pale to prepoznali.

„To je i dodatna obaveza da nastavimo sve one projekte koji su započeti. Vlada Republike Srpske je u prethodnom periodu uradila mnogo na području Pala i radi se i dalje“, dodao je Ćosić.

On je najavio da će u četvrtak, 1. septembra, na sjednici Vlade Srpske imati garanciju za obezbijeđena sredstva za izgradnju gondole Pale-Jahorina, napominjući da to nije predizborni marketing, jer se na tome dugo vremena radi.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek,
koji je dobio priznanje za nesebično zalaganje, podršku i unapređenje u svim segmentima lokalne zajednice, rekao je da je to nagrada za sve što su uradili i kao Olimpijski centar „Jahorina“ i kao Vlada Srpske, s obzirom na to da su mnogi projekti započeti na Palama, i veliki broj njih završen.

Elek je kao najveći projekat naveo izgradnju gondole Pale-Jahorina, te ocijenio da će sljedeće godine imati više razloga za slavlje jer će tada biti završen.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina čestitao je građanima krsnu slavu i Dan opštine i poželio dobrodošlicu gostima iz Srbije, dodajući da su svi okupljeni mogli vidjeti kratak film o projektima koji su urađeni i koji se rade.

Škipina je zahvalio odbornicima za korektnu saradnju i zalaganje u Skupštini opštine Pale i pozvao ih da u narednom periodu tako rade.

Večeras je dodijeljeno šest kolektivnih i četiri pojedinačne nagrade.

Kolektivne nagrade dobili su Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Studentski centar Pale, nevladina organizacija „Vorld vižn“, „Vladrag“ za doprinos u oblasti proizvodnje, zapošljavanja, firma „Majneks“ za doprinos razvoju turizma i realizaciji planskih projekata i Udruženje građana „Tri na tri-Više od igre“.

Pojedinačne nagrade dobili su arhijerejski namjesnik sarajevski Miomir Zekić, jeromonah manastira Ozerkovići Georgije, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek.

 

Svečanoj akademiji uz odbornike Skupštine opštine Pale i dobitnike nagrada, prisustvovali su izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Vujičić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, narodni poslanik Nataša Kulašinac, načelnici susjednih opština, kao i direktori preduzeća sa područja opštine i privrednici.

Okupljenima su pročitane čestitke koje su povodom Dana i krsne slave opštine uputili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

U okviru „Gospojinskih svečanosti“ povodom Dana opštine Pale sutra će na Studentskom trgu na Palama biti održan koncert pop pjevačice Ane Bekute.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare