Realizovan projekat „Produženi boravak“

0

18.03.2013. godine je u Osnovnoj školi „Srbija“ organizovano javno takmičenje projekata sedmih i osmih razreda, pod pokroviteljstvom World Vision organizacije. Doprinos sprovođenju projekta su dali opština Pale, Vijeće roditelja, Vijeće učenika i menadžment škole. Projekat je implementiran i finansiran od strane kako World Vision-a, tako i kompanije Margo d.o.o. koja je sa više od 4.000 KM sufinansirala ovaj projekat.

Od projektnih ideja tu se našlo mnogo toga, od uređenja školskog dvorišta, opremanja kabineta fizike, opremanja kabineta za očiglednu nastavu, opremanja prostorije za kreativnu radionicu, preko formiranja produženog boravka, do opremanja biblioteke ili kupovine agregata u područnoj školi u Podgrabu, a pobjedu je odnijelo odjeljenje VIII-1 razreda, razrednice Sanje Marković sa idejom o produženom boravku, koji je školi bio prijeko potreban, a kojim će se trajno riješiti smještaj učenika I, II i III razreda u vrijeme kada nemaju školske obaveze, dakle – prije ili poslije nastave.

Opremanjem prostorije za produženi boravak je konačno riješen jedan od velikih problema roditelja i najmlađih učenika ove škole.

Projekat je realizovan po planu i ukoliko se roditelji za to odluče, učenici I, II i III razreda će u ovom kabinetu moći boraviti već predstojeće školske godine.

Direktor OŠ Srbija Neđo Ždrale je za Srnu izjavio da su radovi na izgradnji fiskulturne sale, koju finansira Srbija sa 1,5 miliona KM, u završnoj fazi i da bi trebalo da budu okončani do kraja septembra.

„Kasnimo oko 30 dana jer smo se odlučili da umjesto pvc-podloge ugradimo parket, što pokazuje da ova škola prati najviše tehničko-tehnološke standarde i na taj način otvara mogućnosti za širu lepezu svojih nastavnih i vannastavnih usluga“, rekao je Ždrale.

On je dodao da je riječ o međunarodno sertifikovanom parketu, tako da će ova višefunkcionalna sportska sala, osim za đake, biti na raspolaganju i profesionalnim sportskim ekipama, kao i rekreativcima.

„Sala će biti i u funkciji razvoja turizma na Jahorini jer će biti uvrštena u turističku ponudu i biće na raspolaganju za treninge vrhunskim rukometašima, košarkašima i drugim sportistima“, istakao je Ždrale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/produzeni-boravak-os-srbija/] width=[54] height=[54] title=[Produženi boravak OŠ Srbija] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare