Realizovan plan edukacije o opasnosti od mina

0

ZVORNIK – U regiji Birač potpuno je realizovan Plan edukacije o opasnostima od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava, koji je proveden od 23. decembra prošle do 2. februara ove godine, rekao je vođa Tima jedan Crvenog krsta Republike Srpske Dejan Galić.

Galić je naveo da je u regiji Birač, odnosno u opštinama Zvornik, Milići, Bratunac i Šekovići, ovom edukacijom bilo obuhvaćeno 449 učenika šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola, kao i 670 članova lovačkih udruženja.

„Za ciljne grupe održane su prezentacije i predavanja, te podjela prigodnog materijala sa porukom: `Misli mine`. Učenicima su podijeljene sveske formata A5 i rasporedi časova, dok su lovačka udruženja dobila komplete prve pomoći, rukavice i vreće“, dodao je Galić.

On je još jednom poručio da su mine „skrivene ubice“, ali da znanje o minama daje sposobnost da one budu izbjegnute, odnosno da se ne dogode tragične posljedice.

Crveni krst Republike Srpske je u ovom periodu realizovao aktivnosti upozoravanja na opasnosti od mina, čiji je osnovni cilj da se u što većoj mjeri smanje rizično ponašanje, ulasci u sumnjive i rizične površine, kao i da se učenici još jednom edukuju o tome kako da se ponašaju u slučaju da naiđu na neeksplodirano ubojito sredstvo ili minu, kako bi bile izbjegnute nove žrtve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare