Realizacija projekta „Vrtić u našem mjestu“

0

ZVORNIK – Dječiji vrtić „Naša radost“ iz Zvornika otvorio je u Mjesnoj zajednici Tršić novo odjeljenje s ciljem da se svakom djetetu omogući da ide u vrtić. Odjeljenje vrtića otvoreno u okviru projekta „Vrtić u našem mjestu“, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković rekao je novinarima da su, u saradnji sa opštinom Zvornik, u prethodnom periodu otvorena i odjeljenja u Branjevu, Čelopeku, Ceru i Karakaju.

„Cilj nam je da uskoro otvorimo odjeljenje i u Kozluku i da time u svim većim mjesnim zajednicama imamo odjeljenja vrtića koja su smještena u osnovnim školama“, rekao je Stanković.

On je dodao da je u toku konkurs za prijavljivanje djece za ovu ustanovu u Kozluku.

Stanković je rekao da su u mjesnim zajednicama Branjevo, Čelopek, Cer, Karakaj i Tršić otvorena odjeljenja u kojima se odvija kombinovani pripremni i igraonički program za djecu.

„Ovim načinom rada dovodimo vrtić do djece, a ne djecu do vrtića i time omogućavamo djeci da imaju iste uslove kao i mališani u matičnom vrtiću“, istakao je Stanković i naglasio da resorno ministarstvo pomaže u opremanju prostorija za ovu namjenu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare