Razvijanje idejnog rješenja rekonstrukcije vodovoda

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, danas je u svome kabinetu održao sastanak sa delegacijom iz Opštine Rogatice povodom saradnje ove dvije opštine u izradi idejne studije izvodljivosti rekonstrukcije vodovoda.

Na sastanku su prisustvovali i tehnički direktor vodovoda „Vrelo Bioštice“ Sokolac Luka Zečević i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje OS, Mile Rajić.

Predstavnica inicijativnog odbora za vodosnadbjevanje MZ Stjenice, Danka Sokolović, istakla je da bi ovaj projekat u koji bi zajedno ušli Opština Sokolac i Opština Rogatica obuhvatao područja koja nisu vodosnadbjevena u ove dvije opštine. Dodala je da bi ovim projektom bila obuhvaćena 644 domaćinstva i to da je nesporno bitna saradnja ove dvije opštine da bi ovaj projekat bio realizovan.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uredjenje OS, Mile Rajić, rekao nam je da postoji već duže vrijeme ideja da se riješi problem snadbjevanja vodom sela na području MZ Bjelosavljevići. Dodao je da su naselja OS koja bi obuhvatio ovaj prjekat Ozerkovići, Bjekovići, Kazmerići, Vrbarje, Đedovci i Pavičići.

„Zajedno sa opštinom Rogatica već duže vremena tražimo idejno rješenje. Ovo je prvi sastanak gdje pokušavamo da nađemo tehničko rješenje kao i to da se i dalje može vršiti eksploatacija i održavanje vodovodnog sistema. Ideja je da se sa postojećeg vodovodnog sistema „Vrela Bioštice“ Sokolac vrši prepumpavanje vode na određenu visinu, gdje bi u okviru potrebne visine bio napravljen rezervoar koji bi vodosnadbjevao i područje OS i OR.“- istakao je Rajić.

Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, istakao je da će ove dvije opštine zajedno ući u ovaj projekat i da se već počinje izrada projektne dokumentacije, tj. studije izvodljivosti rekonstrukcije vodovoda.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare