Različiti nazivi naseljenih mjesta biće usklađeni

0

ZVORNIK – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić ocijenila je danas da će opština Zvornik na svom području uspješno uskladiti faktičko stanje naziva naseljenih mjesta na terenu sa spiskom naseljenih mjesta iz uredbe o naseljenim mjestima, koju je donijela Vlada Republike Srpske.

„Postoje određena neslaganja naziva naseljenih mjesta na području opštine Zvornik sa nazivima mjesta iz ove uredbe“, rekla je Rešićeva novinarima nakon sastanka sa zamjenikom načelnika opštine Zvornik Milom Jovićem i šefom kabineta načelnika opštine Dušicom Savić.

Rešićeva je dodala da će nosioci ovih poslova biti opština Zvornik i Geodetska uprava Republike Srpske i istakla da će ovim usklađivanjem biti uspješno završen adresni sistem na području ove opštine.

Ona je rekla da će nakon ovog usklađivanja resorno ministarstvo, kada sve tehničke pretpostavke budu završene, sva naseljena mjesta pretočiti u uredbu.

Ističući da Matična kancelarije solidno funkcioniše i da tu nema nikakvih problema, Rešićeva je rekla da je opština Zvornik spremna da se uključi i u Centralnu bazu matičnih knjiga.

Ona je ocijenila da je, generalno gledano, zadovoljna stanjem u zvorničkoj opštini.

Savićeva je istakla da će opština Zvornik sva neslaganja oko naziva naseljenih mjesta, koja su proistekla iz faktičkog stanja na terenu i Vladine Uredbe, biti usklađena.

„Dogovorili smo načine kako će opština Zvornik ova neslaganja uskladiti“, rekla je Savićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare