Razgovori o saradnji u drvnoj industriji

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica danas je razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Azerbejdžana za BiH sa sjedištem u Bukureštu Eldarom Hasanovim o drvoprerađivačkoj industriji i infrastrukturnim projektima na području ove lokalne zajednice.

Bjelica se nada da će kompanije iz Azerbejdžana biti zainteresovane da investiraju u Drvnu industriju „Nova Romanija“ sa Sokoca.

On je napomenuo da je u Banjaluci predviđeno održavanje privrednog foruma na kojem bi učestvovalo između 40 i 50 investitora iz Azerbejdžana, kao i domaći privrednici.

Pomoćnik ministra za industriju Republike Srpske Đuro Grbić rekao je novinarima da su privrednici iz Azerbejdžana zainteresovani za drvnu industriju Republike Srpske, te da će se u početku informisati o opremi, tehnologiji i finansijskoj situaciji preduzeća u Srpskoj.

Grbić je podsjetio da je „Nova Romanija“ nekada zapošljavala oko 1.200 radnika, napominjući da je sada potrebno uložiti sredstva radi modernizacije tehnologije i veće zapošljavanje.

Hasanov je istakao da postoje ozbiljni potencijali za ekonomsku saradnju BiH i Azerbejdžana, te da će biznis forum u Banjaluci biti dobra prilika za privrednike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare