Razgovori o razvoju drvne industrije

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas sa njemačkim ekspertom za drvnu industriju Burkardom Hanekunom o mogućnostima koje ova opština nudi u razvoju drvne industrije.

Bjelica je nakon sastanka rekao da će Hanekun posjetiti državna i privatna preduzeća koja se bave proizvodnjom finalnih proizvoda od drveta kako bi sagledao mogućnost plasmana ovih proizvoda na tržište EU.

Prema njegovim riječima, problem predstavlja plasman finalnih proizvoda od drveta u pojedine zemlje EU.

On je najavio da će opštinu Sokolac u narednom periodu posjetiti i njemački ekspert za energetiku i proizvodnju struje i toplotne energije iz obnovljivih izvora, kao i da postoji mogućnost da opštinska delegacija posjeti NJemačku, gdje će imati priliku da vidi neke farme i turističke destinacije.

Nakon razgovora sa ekspertima za drvnu industriju i energetiku, kaže Bjelice, sve primjedbe i sugestije biće ugrađene u opštinske programe, studije izvodljivosti i Strategiju razvoja opštine.

Hanekun je poslije sastanka rekao novinarima da je cilj da se drvna industrija što više razvija, kao i da proizvodi od drveta što bolje budu plasirani na tržište.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments