Razgovor o investicijama, novim radnim mjestima i migrantima

0
Razgovor o investicijama, novim radnim mjestima i migrantima

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i ambasador NJemačke u BiH Kristijana Homan razgovarali su večeras u ovom gradu o potencijalim investitorima, problemima migranata koje ova sredina sve češće osjeća, kao i o svemu što je karakteristično za Zvornik i ovu regiju.

Stevanović je, nakon sastanka, rekao novinarima da je Zvornik stabilna politička sredina i da su njemački investitori dobro došli da ovdje ulažu i razvijaju biznis.

„Zvornik je sredina koja prema ljudima koji ovdje dolaze da investiraju i zapošljavaju ima poseban odnos i respekt, a svako od njih koji želi da radi i investira dobija svog referenta u lokalnoj upravi“, kaže Stevanović.

Ističući da lokalna uprava investitorima obezbjeđuje prolaz na više nivoe vlasti i da se lično uključuje u rješavanje ako nastupe neki neplanirani problemi, Stevanović je naglasio da je dokaz za to rekordno dobijanje potrebnih dozvola, rekordna gradnja kao što je to firma „Zeohem“, te puštanje u rad i početak proizvodnje.

„Sve nas je to postavilo na četvrto mjesto poželjnih mikro-lokacija za biznis, kako je to naveo nedavno list `Fajnenšel tajms`“, rekao je Stevanović.

On je zahvalio Homanovoj na posjeti i izrazio nadu da će ovih susreta biti još, te da će sunarodnici ambasadora, kao pripadnici jedne od najmoćnijih zemalja svijeta, doći ovdje da razvijaju svoj posao.

NJemački ambasador rekla je da je imala priliku da sa gradonačelnikom Zvornika vodi dug razgovor, prije svega, o razvoju lokalne zajednice, stanju u gradu i njegovom specifičnom položaju.

„Razgovarali smo o širokom spektru tema, kao što je obrazovanje, stručno usavršavanje, o mogućim investicijama, otvaranju novih radnih mjesta, o svemu onom što bi bilo moguće da se stvore nova radna mjesta“, rekla je Homanova.

Ona je naglasila da je jako bitno za svaku lokalnu zajednicu da se razvija, da bude kičma društva, privrede i zemlje.

„Zahvaljujući ovakvim gradonačelnicima možemo razvijati jednu lokalnu zajednicu koja ima jaku kičmu“, rekla je Homanova i izrazila nadu da je ovo početak za novu saradnju i razgovore.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments