Rasvjetljena sva ubistva iz posljednje dvije godine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sva ubistava koja su u protekle dvije godine na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo počinili nepoznati izvršioci su rasvijetljena i doživjela su sudski epilog, saopšteno je danas iz ovog centra.

„Centar je u posljednje dvije godine proveo niz operativnih aktivnosti u saradnji sa drugim policijskim agencijama, koje su dovele do rasvjetljavanja niza teških ubistava koja su se u proteklih deset godina desila na području opštine Pale“, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo povodom tvrdnji rukovodstva opštine Pale da mnoga ubistva još nisu rasvijetljena.

Iz ovog centra navode da ranije, kao i sada, preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na održavanju što povoljnijeg stanja bezbjednosti na području za koje su odgovorni, pa tako i na području opštine Pale.

„Sigurni smo da ove aktivnosti pozdravljaju i podržavaju kako građani, tako i rukovodstvo opštine Pale, što su i pokazali prihvatanjem inicijative Centra za održavanjem foruma za bezbjednost građana, koji će biti održan sutra u opštinskim prostorijama“, navode iz CJB Istočno Sarajevo.

U radu ovog foruma, kako je saopšteno, učestvovaće, kao i do sada, predstavnici Centra i Policijske stanice Pale.

Iz Opštine Pale ranije je saopšteno da je opštinsko rukovodstvo iznenađeno izjavom načelnika CJB Istočno Sarajevo Radenka Vasiljevića, kojom se „odgovornost pokušava prebaciti na lokalnu zajednicu, iako je bezbjednost građana u nadležnosti MUP-a Srpske“.

„Indikativno je i to da su se na Palama desila mnoga ubistva koja su i danas nerasvijetljena, a da tom prilikom nije gašena javna rasvjeta, te je izjava načelnika CJB Istočno Sarajevo deplasirana i predstavlja sračunato skretanje pažnje sa onih koji su odgovorni za našu bezbjednost“, dodaje se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare