Rasvijetljena četiri ubistva i dvije teške krađe

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Srpko Kosorić zadovoljan je radom policije i postignutim rezultatima u prvom polugodištu, te naveo da je su rasvijetljena četiri ubistva i dvije teške krađe veće količine novca iz porodičnih kuća.

Jedna teška krađa dogodila se na području opštine Istočna Ilidža u decembru prošle godine kada je iz kuće vlasništvo lica čiji su inicijali R.P. ukradeno oko 100.000 KM, dok se druga dogodila u maju ove godine na području opštine Pale kada je iz kuće vlasništvo lica čiji su inicijali V.G. ukradeno oko 50.000 evra.

Za ova djela osumnjičeno je lice čiji su inicijali A.K, nastanjeno na području Kantona Sarajevo i protiv njega je podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Kosorić je na konferenciji za novinare istakao da je rasvijetljenost krivičnih djela ostala visoka, te naveo podatak da je u periodu januar-jun na području koje operativno pokriva ovaj Centar registrovano 381 krivično djelo.

„Od 148 krivičnih djela po nepoznatom počiniocu rasvijetljena su 94, tako da koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 84,18 dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 61,44“, rekao je Kosorić.

U oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 296 krivičnih djela, što je za 18,9 odsto manje u odnosu na isti period lani, krivična djela razbojništva smanjena su za 40 odsto, a krivična djela iz oblasti imovinskih delikata za 32,06 odsto.

Kosorić je napomenuo da su se u izvještajnom periodu dogodila četiri ubistva koja su rasvijetljena.

Prema njegovim riječima, u prvih mjeseci ove godine izvedeno je 289 policijskih aktivnosti što je u odnosu na isti period prošle godine više za 68,02 odsto.

„I u narednom periodu radićemo na preventivnim aktivnostima, kao i na preduzimanju pojačanih mjera i aktivnosti koje su u našem dosadašnjem radu rezultirale smanjenjem broja krivičnih djela u svim segmentima, a povećanom rasvijetljenošću“, objasnio je Kosorić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare