Raste broj krivičnih djela

0

MILIĆI – U opštini Milići registrovano je povećanje kriminaliteta u pet mjeseci ove godine od 80 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navedeno je u informaciji Policijske stanice Milići, koja je razmatrana na sjednici Skupštine opštine.

U informaciji se navodi da je bezbjednosna situacija u opštini Milići, i pored takvih pokazatelja, na zadovoljavajućem nivou.

Komandir Policijske stanice u Milićima Radenko Borić rekao je Srni da je ovakva ocjene data jer u periodu obuhvaćenom informacijom nisu registrovana najteža krivična djela, poput ubistava, razbojništva ili saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

“Vjerujem da trenutno stanje bezbjednosti u Milićima zaslužuje možda i veću ocjenu. Postoje određeni aspekti na osnovu čega se takva ocjena daje, a to je da li je omogućeno ljudima da ostvarju svoja prava, te da li je ugrožena njihova bezbjednost”, rekao je Borić.

Na području opštine Milići u pet mjeseci ove godine registrovano je 40 krivičnih djela, od čega osam teških krađa, šest krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, te sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede.

Dva krivična djela počinili su maloljetnici, a u oblasti javnog reda i mira smanjen je broj prekršaja u poređenju sa istim periodom prošle 2011. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments