Raspisan konkurs za sufinansiranje vantjelesne oplodnje

0

ZVORNIK – Opština Zvornik raspisala je javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje jedne asistirane reprodukcije vantjelesne oplodnje za pet parova, rekla je šef kabineta načelnika opštine Dušica Savić.

Savićeva je istakla da opština već drugu godinu sufinansira proceduru vantjelesne oplodnje, za šta će izdvojiti 20.000 KM.

„Ovim sredstvima sufinansiraćemo iznos za pet parova koji su dosad imali dvije neuspješne vantjelesne oplodnje, priznate od fonda zdravstvenog osiguranja“, rekla je Savićeva novinarima.

Prema njenim riječima, parovi koji budu odabrani na konkursu dobiće do kraja godine rješenja i dio novca, dok će ostatak sredstava dobiti početkom naredne godine.

Savićeva navodi da je opština Zvornik u 2011. godini sufinansirala troškove vantjelesne oplodnje za sedam parova, od kojih je jedan par dobio bebu a jedna trudnica bi uskoro trebalo da se porodi.

„Međutim, situacija je prošle godine bila drugačija jer smo sufinansirali vantjelesnu oplodnju za parove kojima je fond zdravstvenog osiguranja odobrio određeni procenat sredstava, a razliku smo obezbjeđivali iz opštinskog budžeta“, rekla je ona.

Savićeva je dodala da će i u 2013. godini u opštinskom budžetu biti planirana sredstva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare