Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

0

Opština Pale raspisala je konkurs za dodjelu 60 studentskih stipendija za 2017/2018. godinu, za šta je u opštinskom budžetu predviđeno 85.000 KM.

Konkurs se odnosi na redovne studente prvog ciklusa studija koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH i inostranstvu, a imaju stalno prebivalište na području Pala.

Najuspješnijim studentima biće dodijeljeno 20 stipendija, pet stipendija dobiće uspješni studenti čiji se studijski programi izvode u Srbiji, a pet stipendija namijenjeno je studentima sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

Ostalih 30 stipendija biće dodijeljeno studentima iz socijalno ugroženih porodica, studentima civilnim žrtvama otadžbinskog rata, djeci poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studentima bez jednog ili oba roditelja i studentima iz porodica sa troje i više djece.

Kriterijumi za utvrđivanje rang liste za dodjelu stipendije su uspjeh u prethodnim studijskim godinama, redovno upisana godina studija, socijalni status, osim za kategorije uspješnih studenata, studenata studija u inostranstvu i studenata sa invaliditetom.

Uz prijavni obrazac potrebno je dostaviti i izjavu o neprimanju stipendije iz drugih javnih izvora stipendiranja.

Prijave će biti bodovane prema kriterijumima konkursa, u skladu sa pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija iz budžeta opštine Pale. Na osnovu toga Komisija za dodjelu studentskih stipendija donijeće prijedlog rang liste i dostaviti je načelniku na razmatranje i dalje odlučivanje.

Preliminarna rang lista studenata kojima će biti dodijeljene stipendije biće objavljena na oglasnoj tabli i zvaničnoj veb-stranici opštine Pale.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani studenti mogu da se obrate opštinskoj upravi Pale putem telefona 057/226-592.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments