Raspisan konkurs za dodjelu 60 stipendija

0

Opština Pale raspisala je konkurs za dodjelu 60 studentskih stipendija za akademsku 2018/2019. godinu, za šta je u opštinskom budžetu predviđeno 75.000 KM, rekao je Srni šef kabineta načelnika ove opštine Igor Ikonić.

Ikonić je istakao da su isplaćene sve stipendije za prošlu godinu, što im je omogućilo da ove godine na vrijeme počnu isplaćivati stipendije u mjesečnom iznosu od 120 KM.

On je naveo da se konkurs odnosi na redovne studente prvog ciklusa studija koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH i inostranstvu, a imaju stalno prebivalište na području Pala.

“Najuspješnijim studentima biće dodijeljeno 20 stipendija. Pet stipendija dobiće studenti koji studiraju u Srbiji, a pet stipendija namijenjeno je studentima sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica”, rekao je Ikonić.

Ostalih 30 stipendija biće dodijeljeno studentima iz socijalno ugroženih porodica, studentima civilnim žrtvama otadžbinskog rata, djeci poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studentima bez jednog ili oba roditelja i studentima iz porodica sa troje i više djece.

Kriterijumi za utvrđivanje rang-liste za dodjelu stipendije su uspjeh u prethodnim studijskim godinama, redovno upisana godina studija, socijalni status, osim za kategorije uspješnih studenata, studenata studija u inostranstvu i studenata sa invaliditetom.

Ikonić je rekao da je, uz prijavni obrazac, potrebno dostaviti i izjavu o neprimanju stipendije iz drugih javnih izvora stipendiranja.

“Prijave će biti bodovane prema kriterijumima konkursa, u skladu sa pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija iz budžeta opštine Pale, na osnovu koga će Komisija za dodjelu studentskih stipendija donijeti prijedlog rang-liste i dostaviti je načelniku na razmatranje”, rekao je Ikonić.

Preliminarna rang-lista studenata kojima će biti dodijeljene stipendije biće objavljena u dnevnom listu “Glas Srpske”, na oglasnoj tabli i zvaničnoj veb-stranici opštine Pale.

Za sva dodatna pitanja studenti se mogu obratiti opštinskoj upravi Pale putem telefona 057/226-592.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments