Radulj: Za završetak objekta potreban 2,1 milion KM

0

SOKOLAC – Sanacija Forenzičke psihijatrijske klinike Sokolac u zastoju je zbog nedostatka oko 2.100.000 KM potrebnih za nabavku medicinske i nemedicinske opreme, izjavio je danas u Sarajevu zamjenik ministra pravde BiH Srđan Radulj.


Radulj je istakao da trenutno u BiH tretman u ovoj ustanovi čeka oko 170 lica koja se nalaze u neadekvatnom smještaju u kazneno-popravnim zavodima ili drugim ustanovama.

“Zato je ovo pitanje od izuzetne važnosti. Uložićemo sve napore da se Forenzička klinika što prije stavi u funkciju“, rekao je Radulj.

Radulj je rekao da trenutno nije moguće nabaviti medicinsku i nemedicinsku opremu neophodnu da bi objekat mogao početi sa radom i primiti prve korisnike, dodavši da Ministarstvo pravde sa ostalim partnerima radi na pronalaženju rješenja i obezbjeđivanju neophodnih sredstava.

“Okončani su svi građevinsko-arhitektonski radovi na ovoj klinici i sve je urađeno u skladu sa evropskim standardima bezbjednosti, humanosti i zaštite osnovnih ljudskih prava lica koja će boraviti u ovoj ustanovi. Sve procedure nabavke robe i usluga urađene su u skladu sa propisima o javnim nabavkama“, izjavio je Radulj.

On je dodao da su adaptirani objekat prije izvjesnog vremena posjetile delegacije OHR-a, kao i kancelarija OEBS-a i Evropske komisije u BiH, te su konstatovali da taj objekat zadovoljava i najstrože kriterijume za smještaj lica.

Radulj je podsjetio da rekonstrukcija Forenzičke psihijatrijske klinike Sokolac predstavlja jedan od najznačajnijih projekata za BiH.

“Na ovom projektu se počelo raditi 2006. godine kada je Savjet ministara donio odluku o njegovoj sanaciji. Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su od Vlade Švajcarske i iz budžeta institucija BiH“, izjavio je Radulj.

On je dodao da je Vlada Švajcarske učestvovala u ovom projektu sa 2,8 miliona švajcarskih franaka, što je tada predstavljalo oko 3,3 miliona KM, a iznos od 15.000 KM obezbijeđen je iz budžetske rezerve institucija BiH.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare