Radovi na putu od Lukavice do Trijangle pred završetkom

0

Završni tehničko-uređivački radovi na novoizgrađenoj saobraćajnici Lukavica – Zagoni – Jasik – Trijangla biće okončani do kraja sedmice, izjavio je Srni tehnički rukovodilac izvođača radova „Tereks inženjeringa“ Ranko Alempić. Alempić je istakao da je završena vertikalna i horizontalna signalizacija, a sutra će biti montirane i slivne rešetke pored saobraćajnice koje su više puta nepoznati počinioci krali.

„Kradeni su nam i stubovi za signalizaciju u gornjem dijelu puta. Rešetke su nam otuđivane tri-četiri puta u Pavlovcu. Međutim, policija nije nijednom pronašla lopove“, rekao je Alempić.

Prema njegovim riječima, početkom naredne sedmice biće sanirano još jedno klizište pored puta, čime će radovi na ovoj trasi biti konačno završeni.

Alempić je podsjetio da su najviši zvaničnici Vlada Republike Srpske prošle godine obećali da će dionica od Jasika do Trijangle dužine četiri kilometra, koja predstavlja usko grlo, biti proširena i obezbijeđena od klizišta.

„To su nam obećali prošle godine tadašnji premijer Srpske Milorad Dodik i ministar finansija Aleksandar Džombić. Da li će i kada do toga doći zavisi od odluke `Puteva RS`“, napomenuo je Alempić.

Novi put Lukavica – Zagoni – Jasik – Trijangla, dužine 16 kilometara, kojim se značajno smanjuje putna udaljenost od Istočnog Sarajeva do Jahorine, otvoren je 28. septembra prošle godine.

Vlada Srpske izdvojila je za gradnju tog puta 14 miliona KM, od čega 10 miliona KM iz Razvojnog programa, odnosno od sredstava prodaje „Telekoma“ , a četiri miliona iz Direkcije za puteve Srpske.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare