Radovi na dionici Karakaj-Jardan i Bratunac-Fakovići

0

ZVORNIK – Preduzeće „Zvornik putevi“ angažovano je na rekonstrukciji magistralnog puta M4 na dionici Karakaj–Jardan u dužini od 1.846 metara, potvrdio je Srni direktor ovog preduzeća Jelenko Vasić.


Vasić je dodao da radnici ovog preduzeća rade i na rehabilitaciji regionalnog puta R454 na dionici Bratunac–Fakovići u dužini od 5.508 metara.

„Na ovim dionicama put je oštećen, sa brojnim neravninama i kolotrazima, tako da će se sa rekonstrukcijom i rehabilitacijom povećati bezbjednost učesnika u saobraćaju“, rekao je Vasić.

On je napomenuo da se u vremenu od 7.00 do 15.00 časova saobraćaj odvija naizmjeničnim propuštanjem.

Investitor radova, koji bi trebalo da budu završeni do kraja jula, je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“, a vrijednost radova na obe dionice je oko 3.500.000 KM.

Vasić je istakao da je u Karakaju postavljena automatska digitalna vaga za mjerenje osovinskog opterećenja na teretnim vozilima koja se kreću iz pravca graničnog prelaza i Zvornika prema Bijeljini.

„Na osnovu video zapisa `Putevi Republike Srpske` ili MUP Srpske sankcionisaće sve vlasnike vozila koja imaju veće osovinsko opterećenje od zakonom dozvoljenog“, upozorio je Vasić.

On je ukazao da veliko osovinsko opterećenje stvara kolotrag na kolovozu i time ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare