Radovi na asfaltiranju puta prema Bogovićima

0

Uprkos nepovoljnim ekonomskim prilikama za lokalne zajednice na koje značajno utiču umanjenje priliva od PDV-a i neizmirivanje obaveza „Šuma RS“ po osnovu naknade za korištenje šumskih resursa, opština Pale nastoji da izvede najveći dio planiranih investicija u 2014. godini.

Na području opštine Pale u toku su radovi na nastavku asfaltiranja puta prema naselju Bogovići kao i asfaltiranje puta Ćemanovići – Crna Stijena koji se finansira u saradnji sa Fondom za povratak Bosne i Hercegovine.

Takođe, u toku je i procedura za izgradnju Ulice Ivana Kosančića u naselju Repca, a u mjesecu avgustu počinju radovi na pristupnoj saobraćajnici za nove studentske domove.

Najveći radovi ipak predstoje krajem mjeseca jula kada će biti okončana procedura za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na projektu nastavka izgradnje šetališta i novog trga površine 7.635 m2.

Pale će realizacijom ovog projekta dobiti jedan od najvećih trgova u Republici Srpskoj, što će urbanizovati gradsko jezgro i podstaći realizaciju novih infrastrukturnih projekata kako u dijelu Regulacionog plana „Pale – centar“, tako i u ostalim dijelovima grada i opštine.

(www.palelive.com / D.B. / Foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare