Radovanović: Srbi nikad neće prihvatiti ideju Sarajevo – distrikt

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović izjavio je danas Srni da je za sarajevske Srbe apsolutno neprihvatljiva ideja koju je plasirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović da Sarajevo treba da bude distrikt.
„To je za nas neprihvatljivo, i bespredmetna je svaka priča o tome. Nekada se o tome možda i moglo razgovarati, ali nakon što je tokom rata u BiH oko 120.000 Srba moralo da napusti svoje domove i imanja u Sarajevu – to je zaista bespredmetno“, rekao je Radovanović.

On je istakao da je priča o Sarajevo distriktu, kako ga vidi visoki funkcioner SDA Bakir Izetbegović, nerealna i nepravična, pogotovo što je danas riječ o jednonacionalnom gradu, koji je odavno izgubio multinacionalni i multikulturalni identitet.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je juče za TV OBN da Srebrenica treba da bude distrikt sa posebnim režimom, kao i da bi i za Sarajevo bilo bolje da je distrikt nego što je podijeljen grad.

Izetbegović je rekao da SDA predlaže da Sarajevo preraste u distrikt, što bi podrazumijevalo da se grad proširi na deset prijeratnih opština, a možda obuhvati i Kiseljak, pa da i Hrvati budu uključeni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare