Radovanović načelnik, Babalj prvi skupštinar

0
Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine grada Istočno Sarajevo biće održana 23. ili 24. februara. Sudeći po izjavama predstavnika vodećih političkih stranaka u gradu, već je dogovorena i skupštinska većina, a nju će predvoditi SDS i PDP, koji će, kako ističu njihovi predstavnici, „pokušati i da je prošire“.

Mada niko nije želio da pominje imena, „Glas Srpske“ nezvanično saznaje da najveće šanse da postane novi gradonačelnik Istočnog Sarajeva ima Vinko Radovanović iz PDP-a, a predsjednik Skupštine Darko Babalj.

– Sporazum koji smo sa SDS-om potpisali još u decembru je čvrst i njime je precizirano i kome će pripasti ključne funkcije u gradskoj vlasti. To znači da je već sada poznato kako će gradonačelnik biti kandidat PDP-a, dok će kadrovi SDS-a u narednom periodu obavljati funkcije predsjednika Skupštine grada i zamjenika gradonačelnika – potvrdio je juče „Glasu Srpske“ predsjednik OO PDP-a Pale i član pregovaračkog tima ove partije za formiranje vlasti u Istočnom Sarajevu Miroslav Brčkalo.

Njegove riječi potvrdio je i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Darko Babalj, koji kaže da se ovih dana vode pregovori da već dogovorena skupštinska većina, koju će činiti 11 odbornika njegove stranke i šest odbornika PDP-a, bude „ojačana sa odbornicima SRS „Dr Vojislav Šešelj“, SRS RS i DNS-a.

-Uspješan dogovor bi značio da bismo imali većinu od čak 21, od ukupno 31 odbornika u Skupštini grada – kazao je Babalj.

Član IO SNSD-a i predsjednik Opštinskog odbora ove stranke u Istočnoj Ilidži Miroslav Vujičić potvrdio je da će „SNSD biti opozicija u gradskoj Skupštini“.

-Koalicija SDS-a i PDP-a neće građanima Istočnog Sarajeva donijeti ništa novo, a ni dobro. Bez obzira na to, nastojaćemo da kroz svoje aktivnosti utičemo na Vladu RS da realizuje najznačajnije projekte na ovom području. To je i naša obaveza prema građanima, kod kojih uživamo značajno povjerenje – kazao je Vujičić.

Saziv

Novi saziv Skupštine grada čini 11 odbornika SDS-a, devet SNSD-a, šest PDP-a, dva SRS „Dr Vojislav Šešelj“, te po jedan odbornik SRS RS, DNS-a i paljanskog „Pokreta za naš grad“.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare