Radnike EOP-a očekuje svjetlija perspektiva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Poslije dugogodišnje borbe da bude sačuvana bivša „Energoinvestova – Rasklopna oprema /RAOP/“, pred novoosnovanom firmom „Energoinvest – Elektroenergetska oprema“ /EOP/ Istočno Sarajevo je svjetlija slika i perspektiva, izjavio je Srni predsjednik sindikata ove firme Siniša Milošević.

„EOP je nastupao u Beogradu na sajmu tehnike sa novom generacijom visokonaponskih prekidača i mjernih transformatora, gdje je osvojio Gran pri Sajma za visokonaposnki prekidač 550-kilovoltni“, naveo je Milošević.

Prema njegovim riječima, u EOP-u se trenutno radi na `oživljavanju` svih službi u firmi, kao i uključivanju u rad bivših radnika RAOP-a.

On je istakao da je uz pomoć i veliko angažovanje Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva i lokalne zajednice došlo do toga da se ovo preduzeće ponovo „digne na noge“.

„Nadamo se da bi uskoro trebalo da počnemo da dobijamo poslove, najprije u Republici Srpskoj, kao i da budemo jedan od respektabilnih proizvođača elektroenergetske opreme, ne samo na ovim prostorima, nego i u okruženju i širem tržištu“, rekao je Milošević.

On je dodao da je, pored radnika koji su prije nekoliko mjeseci počeli rad na obezbjeđenju i održavanju fabrike, sada u toku popunjavanje službi za razvoj, pripremu dokumentacije, kao i pripremu nulte serije proizvoda koji treba da budu ispitani u međunarodnim laboratorijama, s ciljem dobijanja tipskih atesta, što bi trebalo da otvori prolaz ka učešću na domaćim i stranim tenderima.

Prema njegovim riječima, EOP nastavlja sa razvojem proizvodnje koju je nekada uspješno realizovao RAOP, a to se, prije svega, odnosi na visokonaponske prekidače do 550 kilovolti i visokonaponske mjerne transformatore, strujne i naponske, takođe do 550 kilovolti, kao i drugi prateći asortiman proizvoda.

„Nadamo se da će sve ono što je nekada bio RAOP, od sada EOP još uspješnije realizovati“, rekao je Milošević.

Sud u Istočnom Sarajevu donio je u aprilu rješenje o registraciji novog privrednog subjekta na imovini „Rasklopne opreme“ Istočno Sarajevo, čime je zvanično počeo sa radom novi privredni subjekat „Energoinvest – Elektroenergetska oprema“ Istočno Sarajevo.

Ovaj privredni subjekat formiran je na imovini koju je u postupku licitacije kupilo privredno društvo „Elektroinženjering“ Banjaluka, čime su se stekli uslovi za pokretanje proizvodnje i nastavak investicionih aktivnosti ruskih vlasnika na području Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare