Radnici očekuju pomoć Vlade Republike Srpske

0

Radnici, sindikat, upravnik i lokalna zajednica očekuju da će Vlada Republike Srpske veoma brzo donijeti odluku o prodaji i pokretanju proizvodnje Radne organizacije „Famos“ Koran na Palama.


Stečajni upravnik Radne organizacije „Famos“ Koran Radoslav Bratić rekao je danas novinarima na Palama da je Vlada Republike Srpske 29. maja donijela zaključak da JP „Nikola Tesla sačini prijedlog o mogućnosti pokretanja proizvodnje i kupovine Famosa na Koranu, što je ova firma učinila tek juče.

„Nadam se da će Vlada Republike Srpske u najkraćem vremenskom roku donijeti pozitivnu odluku i uputiti pismo namjere Skupštini povjerilaca koja će se konačno izjasniti o prodaji preduzeća“, rekao je Bratić.

Prema njegovim riječima, obaveze „Famosa“ Koran prema Poreskoj upravi, fondovim i radnicima iznose oko 17,5 miliiona KM, od čega se 34 odsto odnosi na dug prema radnicima.

Predstavnik radnika RO „Famos“ Koran Miroslav Subotić rekao je novinarima da će radnici „Famosa“ dati rok od desetak dana „da Vlada Srpske ispuni dato obećanje“.

Ukoliko Vlada Republike Srpske, poručio je Subotić, ne održi svoje obećanje, radnici „Famosa“ će oko 20. septembra organizovati protest.

Prema njegovim riječima, svi doprinosi radnicima su uplaćeni, ali im se duguje veliki broj plata i otpremnina, prosječno oko 30.000 KM po radniku.

Predsjednik Konfederacije sindikta metalskih radnika Obrad Belenzada izrazio je nadu da će pitanje egzistencije „Famosa“ uskoro biti riješeno na zadovoljavajući način i da će radnici biti obeštećeni u skladu sa zakonom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare