Radnici nezadovoljni zbog smanjenja sredstava

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici Radio-televizije /RTV/Istočno Sarajevo okupili su se danas ispred sale gdje se održavala Skupština grada Istočno Sarajevo u znak protesta što su im budžetom za narednu godinu sredstva umanjena sa 300.000 KM na 250.000 KM.

Predsjednik Sindikata Radio-televizije Istočno Sarajevo Slađana Bratić rekla je da je ovoj televiziji za opstanak i funkcionisanje potrebno 850.000 KM.

„S obzirom da sami ne možemo da zaradimo taj novac, smatramo da bi Skupština grada kao osnivač trebalo više da učestvuje u finansiranju dok traje ekonomska kriza“, rekla je Bratićeva.

Ona je naglasila da je Sindikat 19. novembra u pisanoj formi upozorio sve odbornike Skupštine grada, gradonačelnika Vinka Radovanovića i predsjednika Skupštine Miroslava Lučić da bi smanjenje sredstava iz budžeta moglo da dovede u pitanje redovan rad ove RTV stanice.

„Mi kroz marketing ne možemo da zaradimo razliku od 600.000 KM koja nam je potrebna za funkcionisanje, jer to ne mogu ni veće RTV stanice“, naglasila je Bratićeva i dodala da ova RTV stanica ima 45 zaposlenih koji su 3. oktobra posljednji put dobili dio julske plate.

Ona je istakla da su i dosadašnja sredstva od 300.000 KM, koja je ova RTV stanica dobijala iz budžeta grada, bila minimalna, ali da bi sada značila mnogo.

I pored upozorenja radnika RTV Istočno Sarajevo, Skupština grada je danas usvojila budžet za 2013. godinu, kojim su predviđena sredstva za RTV Istočno Sarajevo 250.000 KM.

Nakon sjednice, zaposleni u RTV Istočno Sarajevo su gradonačelnika, predsjednika Skupštine i odbornike ispratili aplauzom.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva rekao je da su svim budžetskim korisnicima umanjena sredstva, pa i RTV-u Istočno Sarajevo.

On je naveo da na sastanku, koji je ranije imao sa predsjednikom Skupštine grada, svim načelnicima i predsjednicima skupština opština u sastavu grada i menadžmentom RTV Istočno Sarajevo, zaključeno da menadžment dostavi prijedlog rješenja izlaska iz krize.

„Do danas nismo dobili odgovor, ali nadam se da će to uskoro učiniti i da ćemo se odrediti prema tom prijedlogu mjera izlaska iz krize RTV Istočno Sarajevo“, rekao je Radovanović.

Današnjoj sjednici Skupštine grada nije prisustvovao direktor RTV Istočno Sarajevo Aleksandar Kostović.

Odbornik SNSD-a Dejan Šešelj rekao je da grad mora pomoći ovu medijsku kuću, jer je Skupština grada i donijela odluku da se ova RTV stanica bude formirana.

„Smatramo da grad mora da stane iza onih preduzeća koja osnuje, ali zbog nekih stranačkih interesa izgleda da su bila bitnija dva mjesta potpredsjednika Skupštine nego funkcionisanje preduzeća“, rekao je Šešelj, pojasnivši da se iz budžeta moraju izdvojiti sredstva za dva potpredsjednika Skupštine grada, koji su prvi put imenovani u ovom sazivu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare