Radnici kod načelnika opštine

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je danas da bi zaduženje od 120.000 KM bilo kratkoročno rješenje za probleme fočanskog Komunalnog preduzeća „Komunalac“ i da će izvršna vlast tražiti drugi način da riješi problem dugovanja ovog preduzeća.

Radnici „Komunalca“ okupili su se u zgradi opštine Foča, tražeći sastanak sa načelnikom Mašićem, nakon što je sa sjednice Skupštine opštine povučena odluka o davanju garancije za kreditno zaduženje tog preduzeća.

Mašić je primio radnike i direktora ovog preduzeća, a poslije sastanka je rekao da će, nakon neuvrštavanja na dnevni red Skupštine kreditnog zaduženja, izvršna vlast tražiti drugi način da riješi problem dugovanja „Komunalca“.

On je naveo da je za narednu sedmicu dogovoreno održavanje Skupštine akcionara Komunalnog preduzeća „Komunalac“, na kojoj će opština kao većinski vlasnik ponuditi prijedlog mjera za oporavak preduzeća, te da je od rukovodstva zatraženo da nađe način da poboljša naplatu svojih potraživanja.

Direktor „Komunalca“ Miloš Lazović rekao je da je slaba naplativost usluga glavni problem koji utiče na likvidnost.

Korisnici usluga – domaćinstva, ali i javne ustanove, duguju „Komunalcu“ 410.000 maraka, dok su dugovanja ovog preduzeća, uglavnom prema javnim fondovima, oko 250.000 maraka, pojasnio je Lazović.

On smatra da bi kredit od 120.000 maraka bio dovoljan za izlazak iz krize.

Zbog neuplaćivanja poreza i doprinosa, radnici „Komunalca“ već pola godine ne mogu da ovjere zdravstvenu knjižicu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare