Radnici i danas pred kapijom Bolnice

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici Bolnice Istočno Sarajevo i danas su održali informativni skup ispred kapije ove zdravstvene ustanove, poručivši da će ostati istrajni u svojim zahtjevima – redovna isplata plata, poboljšanje uslova rada i rješavanje duga Bolnice koji iznosi više od 42 miliona KM.

„Danas je šesti dan okupljanja na informativnim skupovima, kojima pokušavamo da primoramo Vladu i ostale odgovorne da se najozbiljnije pozabave teškim problemima u kojima se nalazi Bolnica“, rekla je predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić.

Ona je napomenula da je rezultat dosadašnjih skupova isplaćena septembarska neto plata, ali da „nema daljih naznaka da se ozbiljno pristupa rješavanju problema u kojima se nalazi Bolnica“.

Komentarišući odluku Vlade Republike Srpske o isplati zajma od dva miliona KM Bolnici Istočno Sarajevo iz sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, Janjićeva je rekla da se tim sredstva mogu pokriti samo neki dugovi, ali da se ne mogu iskoristiti za isplatu plata.

Ona je naglasila da će današnjim potpisivanjem ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i dogradnji dijela Bolnice Istočno Sarajevo biti poboljšani uslovi rada, ali ne i finansijska situacija.

Janjićeva je pozdravila sastanak koji je za ponedjeljak, 15. decembra, najavio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, na kojem će biti razgovarano o stanju u Bolnici Istočno Sarajevo.

„Ohrabrujući je bar taj pokušaj rješavanja problema. Bilo je krajnje vrijeme da se i lokalna zajednica uključi. Do sada su se svi pravili da problem naše zdravstvene ustanove, koja je od izuzetnog značaja za ovu regiju, ne postoji“, rekla je Janjićeva.

Informativni sastanci najavljeni su svakog dana u 10.00 časova, do ispunjenja zahtjeva radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare