Radnici i dalje čekaju odgovore

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grupa bivših radnika preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ jutros su u filijali Poreske uprave i Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu zatražili odgovore o ovoj fabrici i svom statusu, ali ih nisu dobili.

Bivši radnik Mišo Vukadin rekao je da radnike interesuje ko je prodao RAOP, odnosno da li je to uradila Poreska uprava koja je zaplijenila fabriku ili je Vlada Republike Srpske.

Vukadin je istakao da od direktora ove filijale nisu dobili odgovor već im je sugerisano da pitanja postave pisanim putem, koja će proslijediti u centralu u Banjaluku, pa će odgovor dobiti za sedam dana.

On je naveo da su radnicima potrebni odgovori da bi od Okružnog suda u Istočnom Sarajevu tražili da zaplijeni pokretnu imovinu, koja nije bila predmet prodaje novim kupcima i da iz tih sredstava budu izmirena dugovanja radnicima.

Grupa radnika je nakon toga otišla i pred Okružni sud u Istočnom Sarajevu i tražila sastanak sa predsjednikom suda, ali im je rečeno da je on u Sudu na Sokocu.

Jedan od bivših radnika Radomir Marić rekao je da predsjednika suda žele da pitaju zašto se njihove presude, koje su stare više od godinu dana, ne realizuju.

Bivši radnici RAOP-a traže da im budu isplaćena dugovanja po osnovu presuda koje je donio Okružni sud, te da im se uplati i poveže radni staž. Oko 30 bivših radnika nisu naplatili svoja potraživanja, dok je njih 80 djelimično naplatilo.

Bivši radnici najavili su da će se svaki dan okupljati ispred Okružnog suda, dok ne dobiju odgovore na pitanja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare