Radnici centra osumnjičeni za primanje mita

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv tri radnika ovog centra zbog primanja mita.

Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali M.G, R.S. i M.I, radnika Odsjeka za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara CJB Istočno Sarajevo.

Sumnja se da je M.G, kao šef ovog odsjeka, od 1. januara 2006. do 17. avgusta 2011. godine, u postupcima kontrole izvedenih mjera protivpožarne zaštite, primao od investitora objekata novac ili uplate na žiro račun u 59 slučajeva, u ukupnom iznosu od 14.577 KM.

Inspektor Odsjeka R.S. sumnjiči se da je od 1. decembra 2005. do 10. aprila 2012. godine od investitora objekata primao novac ili žiralne uplate u 75 slučajeva, u ukupnom iznosu od 19.050 KM, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Protiv M.I. izvještaj je podnesen zbog sumnje da je od investitora objekata primao novac ili uplate na žiro račun u osam slučajeva, u ukupnom iznosu od 2.589 KM i to od 1. januara do 29. decembra 2006. godine u svojstvu inspektora Odsjeka, te od 28. oktobra 2011. do 15. oktobra 2012. godine u svojstvu šefa Odsjeka.

Ova lica osumnjičena su da su novac primali za poslove koje su u granicama svojih ovlaštenja, propisanih važećim Pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta MUP-a Republike Srpske, morali izvršiti bez primanja novčane naknade, navodi se u saopštenju CJB Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare