Radionice o zaštiti životne sredine u osnovnim školama

0
Radionice o zaštiti životne sredine u osnovnim školama

ZVORNIK – Komunalna policija grada Zvornika održava radionice u zvorničkim osnovnim školama o zaštiti životne sredine na kojima đake uče o selektivnom odlaganju otpada i ozelenjavanju površina.

Načelnik Komunalne policije Goran Pisić rekao je da preduzeće „Vodovod i komunalije“ donira školama ekološke kante za selektivno odlaganje plastike, dok je Šumska uprava Zvornik dala po jednu sadnicu smreke, te crnog i bijelog bora za svako školsko dvorište.

On je naveo da na interaktivnim radionicama govore i o komunalnom redu, kao i o zaštiti životne sredine, a sve u cilju podizanja nivoa ekološke svijesti.

Komunalna policija ranije je organizovala ove radionice u dječijim vrtićima „Naša radost“ i „Neven“, uz podršku preduzeća „Vodovod i komunalije“ i Šumske uprave Zvornik.

Prve radionice održane su u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku gdje je u dva predavanja obuhvaćeno oko 100 učenika drugog i petog razreda.

Direktor ove škole Sanja Tanacković istakla je da je ova aktivnost Komunalne policije veoma važna jer su ova djeca budući mladi ljudi koji treba da misle o očuvanju životne sredine, pravilnom deponovanju otpada, pošumljavanju i mislim da će ovo predavanje imati veliki efekat kod učenika.

Prema utvrđenom planu, radionice će biti održane u svim osnovnim školama.
Radionice su počele juče, a trajaće do 15. maja u okviru kampanje „April-mjesec čistoće“

Pripadnici Komunalne policije održaće danas radionicu u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Kozluku, a narednih dana u osnovnim školama „Jovan Cvijić“ u Drinjači, „Nikola Tesla“ u Pilici, „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, te 15. maja u zvorničkoj osnovnoj školi „Sveti Sava“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments