Radionica o lokalnom partnerstvu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za zapošljavanje Republike Srpske organizuje danas u Istočnom Sarajevu radionicu pod nazivom „Lokalno partnerstvo za razvoj zapošljavanja i ekonomije“.

Uspostavljanje partnerstva je važno zbog uključivanja različitih ekspertiza iz javnog, privatnog i ostalih sektora, a njihovi resursi trebalo bi da se fokusiraju na mjesto na kojem se može ostvariti najveća vrijednost, u kontekstu uspostavljanja jasnog akcionog plana ili strategije.

Rad u partnerstvu koji uključuje lokalnu upravu, poslodavce i obrazovni sektor, ključni je faktor u suočavanju sa izazovima reforme lokalnog zapošljavanja i važan je za ispunjavanje lokalnih planova zavoda za zapošljavanje u vezi sa potrebema za radnom snagom, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Uključivanje lokalnih donosioca odluka i učesnika u sektoru zapošljavanja u procesu poboljšanja i usmjeravanja podrške korisnicima, ulazne informacije od predstavnika javnog i privatnog sektora, mogli bi pomoći u efikasnom određivanju potreba lokalnog stanovništva i poslodavaca, te uskladiti resurse na lokalnom nivou i usmjeriti ih prema područjima koja su u nepovoljnom položaju.

Radionica počinje u 11.00 časova u restoranu „Kula“, a u 13.30 časova biće održana konferencija za novinare.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare