Radio televizija Srbije prezentovala turističke potencijale Pala

0

Radio televizija Srbije je sa dva priloga u toku februara prezentovala turističke potencijale, ali i druge razvojne projekte opštine Pale.

Novinarka Jelena Božović je istakla da su Pale, gradić koji je ubrzano počeo da se razvija poslije rata u Bosni i Hercegovini i da su danas važan obrazovni, turistički i sportski centar Republike Srpske, sa oko 23.000 stanovnika.

Razvoj grada i istoimene opštine, ranije orijentisan na metalnu, drvnu i tekstilnu industriju, sada je usmjeren ka turizmu – od koga se, s pravom, najviše očekuje, jer je iz godine u godinu broj turista na planinama nad Palama sve veći.

Dragan Milutinović ističe da je Skijalište Ravna planina, koje počinje na Palama u Republici Srpskoj i završava se na vrhu Jahorine, najperspektivinija investicija u razvoju turizma ovih krajeva. Ako se gondolom spoji sa vrhom Jahorine, mjesto Pale postaće novi skijaški centar, a region će dobiti najdužu stazu od 15 kilometara.

Kada se izgrade hoteli u podnožju i hotel na vrhu Jahorine, biće zaokružen potpuno novi ski centar koji će prije svega služiti da se mjesto Pale uzdigne u turističkom smislu.

Već sada mnogi provode zimski odmor na Palama, počinje izdavanje stanova, grade se mini hoteli, a sva potrebna infrastruktura od bolnice do univerziteta je tu. Traže se investitori, a sama Republika Srpska ulaže velike napore da ovaj kraj dobije novi izgled.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Dobro je da u ovoj reportaži nije prikazana zapuštenost, neurednost, odsustvo prave urbane sredine…,što nažalost karakteriše naše Pale!
Kada će biti postavljeni sposobni kadrovi koji će odlučno i konačno krenuti u uređenje, ozelenjavanje…Pala!?