Rad učenice SŠC Pale drugi na Vukovom saboru u Tršiću

0

U Tršiću je i ove godine održan tradicionalni 44. Đački Vukov sabor. U Vukovoj spomen školi, prikazani su radovi iz muzičkih, scenskih i likovnih radionica, kao i folklorni program.

Učenica Srednjoškolskog centra Pale Tanja Veselinović, koja pohađa prvi razred gimnazije je osvojila drugo mjesto na takmičenju likovnog stvaralaštva.

Tema radova je bila „Tršić – kao izvorište kulturnog stvaralaštva mladih“, a pozivnica za učešće za Tanju Veselinović je stigla nakon slanja radova na konkurs. Deset likovnih stvaralaca iz Srbije i zemalja okruženja je dobilo pozivnicu da boravi u Tršiću i učestvuje u Vukovom saboru.

Pod vodstvom profesora Branislava Kovačevića Tanja je tri dana boravila u Trišiću i za to vrijeme je napravljen rad sa kojim je osvojila drugo mjesto na takmičenju. Tema rada je bila ulaz u Vukovu kuću.

„Nagrada u Tršiću je pohvala za njen rad, ali i priznanje likovnoj sekciji SŠC Pale. Naša likovna sekcija trenutno broji pet talentnovanih članova i sljedeće godine planiramo uzeti učešće na ovoj manifestaciji“, izjavio je Kovačević.

Pokrovitelj tradicionalne manifestacije u Tršiću je bilo Ministarstvo kulture Srbije i grad Loznica.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare