Rad s djecom najveće zadovoljstvo

0

Zvaničnici opštine Pale upriličili su juče prijem za Draganu Manjak, koja je početkom februara nagrađena u okviru projekta „BH volonterski poduhvat 2009“, koji je sprovela Nevladina organizacija altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima „Svjetlo“ iz Sarajeva.

Dragana je volonter u paljanskom Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“, a osvojila je drugu nagradu za najbolju volontersku akciju u kategoriji pojedinac.

– Draganin trud i rad predstavljaju najbolji primjer, kod nas već pomalo zaboravljenog, društveno korisnog rada. Da nije tog svojevrsnog duha volonterizma među mladim ljudima poput nje, kao i velikog truda roditelja i drugih ljudi angažovanih u Udruženju „Sunce“, članovi te asocijacije vjerovatno ne bi bili u prilici da u željenoj i pravoj mjeri osjećaju taj sjaj koji simboliše naziv udruženja – rekao je načelnik Pala, Slobodan Savić.

On je Dragani Manjak uručio i skromnu novčanu naknadu te naglasio da lokalna zajednica treba da cijeni volonterski rad i da ga vrednuje kao poseban kriterijum prilikom stalnog zapošljavanja.

Dragana Manjak je istakla da dobijeno priznanje doživljava kao predivno iskustvo i podstrek za dalji rad, dodavši da sve to, opet, ne bi bila realnost da ne volontira u Udruženju „Sunce“, koje joj je to i omogućilo.

– Radeći u ovom udruženju stekla sam veliko iskustvo, ali i samopouzdanje. Rad s djecom s posebnim potrebama, kojem pristupam s mnogo pažnje i ljubavi, čini me zadovoljnom. Nastojim da, koliko je to god moguće, razvijam njihove postojeće sposobnosti, kroz aktivno učenje u igri i druženju – kaže Dragana.

(Fokus)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare