„Zlatne ruke Zvornika“ okupile oko 20 izlagača

0

ZVORNIK – Na platou „Kasina“ u Zvorniku oko 20 kreativnih stvaralaca izložilo je rukotvorine u okviru manifestacije „Zlatne ruke Zvornika“, koju organizuje lokalna Turistička organizacija.

Direktor Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić rekla je novinarima da su izlagači iz Loznice, Šapca, Banje Koviljače, Vlasenice, Bijeljine i Zvornika.

„Ovo je naša tradicionalna manifestacija koju realizujemo već šest godina zaredom. Stvaraoci iz šest gradova izložili su vezene, heklane, pletene stvari, unikatno rađen nakit, ukrasne predmete, a tu su i karikature“, navela je Andrićeva.

Prema njenim riječima, cilj ovakvih manifestacija je da kreativci prikažu svoje radove, kao i da se tradicija, običaji i kultura ovog kraja uvrste u turističku ponudu Zvornika.

Izlagači, od kojih su neki od prve godine učesnici „Zlatnih ruku Zvornika“, pohvalili su ovakve manifestacije.

Pored tradicionalnih radova i izrade nakita i ukrasnih predmeta u novim tehnikama, među izlagačima je i srednjoškolac Nemanja Ćirić, koji je sugrađanima predstavio 18 karikatura.

Na njima su poznati likovi, onako kako ih on vidi – Tijeri Anri, Vil Smit, Brus Li, Šumaher, Ajnštajn, Mister Bin, Luj Armstrong, Ronaldo, Prosinečki, Mocart, Berluskoni.

Mladi karikaturista smatra da su manifestacije poput „Zlatnih ruku Zvornika“ veoma značajne, jer omogućavaju umjetnicima i raznim kreativcima da predstave ono što stvaraju.

Manifestacija se zavšava večeras u 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare