„Vivija“ značajan proizvodni kapacitet u Srpskoj

0

MILIĆI – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić ocijenila je da je Fabrika vode „Vivija“ u Milićima jedan od najznačajnijih proizvodnih kapaciteta te vrste u Srpskoj i važna pokretačka snaga istočnog dijela Republike.
Hrstićeva je, nakon posjete Fabrici, koja posluje u okviru zvorničke Kompanije „Vitinka“, dodala da se uprkos dobrim prirodnim resursima voda još u znatnim količinama uvozi.

Ona je navela da je u prvom kvartalu ove godine u BiH, odnosno Srpsku, nepotrebno uvezeno vode u vrijednosti od oko sedam miliona KM.

„Ministarstvo trgovine i turizma ne može na to uticati, ali možemo na svijest građana i potrošača da se pridruže našoj kampanji, koju godinama radimo sa Privrednom komorom Srpske `Kupujmo domaće, naše je bolje`, te samim tim utičemo na brži razvoj Republike Srpske“, rekla je Hrstićeva.

Hrstićevu je o tehnološkom procesu u Kompaniji „Vitinka“ informisala šef kontrole kvaliteta Danijela Andrić, koja je rekla da je poslovna politika Kompanije insistiranje na činjenici da je „Vivija“ domaća prirodna izvorska voda, koja potiče iz prirodnog i ekološki zaštićenog okruženja, gdje ne postoji mogućnost kontaminacije proizvoda.

„Osim Iso standarda, fabrika ima uveden i Hasap sistem, pa zahvaljujući poštovanju procedura standarda dobijamo proizvod koji potpuno zadovoljava kvalitetom i nastojimo da je na tržište dovedemo onakvu kakva je u prorodi, bez dodatnih hemijskih tretmana“, naglasila je Andrićeva.

Kapacitet „Vivije“ je 7.000 boca na čas, a zaposleno je 35 radnika, koji rade u tri smjene.

Ministar trgovine i turizma Srpske razgovarala je danas u Kozluku i sa menadžmentom Kompanije „Vitinka“ iz Zvornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare