„Vivia“ ne plaća naknadu

0

MILIĆI – Opština Milići očekuje od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da u što skorije vrijeme regulišu pitanje koncesionog ugovora sa Fabrikom vode „Vivia“, koja radi na teritoriji ove opštine, da bi po tom osnovu mogla da ostvari koncesionu naknadu i prihod u opštinsku kasu, izjavio je načelnik opštine Živojin Jurošević.

„Mi dobijamo ugovor o koncesiji koji napravi Vlada Srpske i resorno ministarstvo sa firmom koja se bavi eksploatacijom mineralnih sirovina. Lično sam najmanje sedam, osam puta upozoravao Vladu i resorno ministarstvo, pisao ‘Vitinki’, i pitao zašto se ne potpisuje koncesioni ugovor. Očekujem odgovor, a ove sedmice ću ići u Banjaluku da vidim u čemu je problem“, rekao je Jurošević na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/, odgovarajući na pitanje opozicionih odbornika zašto opština nije ostvarila prihod od koncesione naknade za eksploataciju vode.

Odbornik SDS-a Bojan Vuković podsjetio je odbornike da Fabrika vode „Vivia“ u Raševu posluje uspješno već šest godina u okviru zvorničke Kompanije „Vitinka“.

„Ugovor o koncesiji za istraživanje mineralne vode zaključen je 2007. godine i on se obično zaključuje na godinu dana. Poslije toga slijedi zaključivanje ugovora o eksploataciji, obično na period od 20 do 30 godina. Po osnovu koncesione naknade mi bi imali prihod od 150.000 do 200.000 KM, što za naš budžet nije zanemariv iznos“, istakao je Vuković.

Na sjednici milićke Skupštine usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta opštine u prošloj godini, po kojem je zabilježen budžetski deficit od 307.000 KM.

Prihodi su znatno podbacili upravo od naplate naknada za eksploataciju mineralnih sirovina, osnosno ruda, vode i šime.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare