„Vaskršnje čarolije“ na platou „Kasina“

0

ZVORNIK – Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Narodna biblioteka Zvornik organizovala je danas na platou „Kasina“ tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Vaskršnje čarolije“ na kojoj su se mali Zvorničani takmičili u ukrašavanju jaja.
Direktor ove ustanove NJega Stjepanović rekla je da je za učesnike manifestacije pripremljeno 200 jaja.

„Naši najmlađi sugrađani, oni predškolskog uzrasta i nešto malo stariji, uz podršku polaznika Slikarske radionice `Paleta` crtaju i boje vaskršnje motive i motive proljeća, te šaraju vaskršnja jaja“, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je podsjetila da su za učesnike koji koji osvoje prvo, drugo i treće mjesto, pripremljeni prigodni pokloni i besplatne članske karte za biblioteku koje će važiti do sljedećih „Vaskršnjih čarolija“.

Stjepanovićeva je naglasila da će, po tradiciji, Narodna biblioteka sva šarena jaja pokloniti Dječijem odjeljenju zvorničke Opšte bolnice, uz želje da se mali pacijenti što brže oporave i da sve naredne praznike dočekaju u krugu svojih porodica.

Prve „Vaskršnje čarolije“ održane su 2012. godine, kada ih je Narodna biblioteka uvrstila u kalendar svojih redovnih aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare