“U čast velikana” Andrića i Kusturice

0

ZVORNIK – Učesnici Likovne kolonije slikarske radionice „Paleta“ iz Zvornika, u okviru „Zvorničkog ljeta“, na deset metara dugom i pet metara širokom platnu stvaraju crtež pod nazivom:

„U čast velikana“.Akademski slikar i rukovodilac „Palete“ Jovo Lalić rekao je novinarima da je zamisao da na crtežu budu urađeni portreti i prikazano stvaralaštvo Ive Andrića i Emira Kusturice.

„Crtežima želimo da predstavimo kompleksnost rada i stvaralaštva Andrića i Kusturice“, rekao je Lalić i dodao da se ova projekat planira već godinu dana, od prošlog „Zvorničkog ljeta“.

Podsjetivši da su učesnici prošlogodišnje likovne kolonije radili portret i „stil života“ proklete Jerine, koja je gradila srednjovjekovnu tvrđavu Đurđev grad, Lalić je istakao da su predstavljene ilustracije iz života Andrića i Kusturice daleko kompleksnije i zahtjevnije.

On je rekao da na crtežu radi 12 učesnika slikarske radionice na otvorenom prostoru ispred zgrade Kasine i izrazio zadovoljstvo što će večeras njihov gost biti Emir Kusturica.

„Posrećilo nam se da Kusturica vidi naš rad, iako, kada smo planirali da radimo ovaj projekat, nismo ni sanjali da će proslavljeni režiser biti jedan od učesnika zvorničke manifestacije i gost kolonije“, rekao je Lalić.

On je najavio da će crtež, kada bude završen, biti izložen i u Drvengradu na Mokroj Gori.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments