“Siroti mali hrčki” nova predstava pozorišta mladih

0

ZVORNIK – Predstava “Siroti mali hrčki” u izvođenju Pozorišta mladih Zvornik premijerno će biti izvedena u nedjelju, 22. decembra u zvorničkom Domu omladine.Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Dušan Petrović rekao je da je Pozorištu mladih Zvornik ovo druga predstava u ovoj godini, nakon “Retromorfoze”.

“Odlučili smo se za ovaj tekst Gordana Mihića zato što je i poslije 40 godina aktuelan i što može da se smjesti u bilo koji dio svijeta, a ne samo na Balkanu”, rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Režiser predstave Milenko Iliktarevića, prvak Narodnog pozorišta Tuzla, kaže da mu se dopala otvorenost i gostoprimljivost na koju je naišao u zvorničkom Domu omladine.

“Predstava je priča o malim ljudima koji smatraju da od njih ništa ne zavisi i koje niko ne sluša, ali zbog kojih pada vlada”, rekao je Iliktarević, koji je pohvalio angažman svih mladih glumaca.

Pozorište mladih Zvornik, koje radi u okviru Doma omladine, sljedeće godine slavi 10 godina postojanja.

Ovo pozorište do sada se publici predstavilo sa više od 20 predstava za odrasle i djecu, a ove godine je učestvovalo i na pratećem programu Bitefa.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments