„Romanijaputevi“ spremni za novu gradnju i održavanje

0

SOKOLAC – Akcionarsko društvo „Romanijaputevi“ Sokolac spremno dočekuje početak nove građevinske sezone i nastavak djelatnosti u svojih šest radnih jedinica u sarajevsko-romanijskoj i gornjodrinskoj regiji, tvrde u upravi preduzeća.

„Nastavljamo započetu izgradnju saobraćajnice i akva-parka u Višegradu, a vrijednost tih radova je 700.000 do 800.000 KM“, kaže Srni direktor „Romanijaputeva“ Mirko Pandurević.

On navodi da radnici ovog preduzeća nastavljaju i izgradnju bazena u Rogatici. Vrijednost ovih radova je oko 400.000 KM.

Pandurević podsjeća da su „Romanijaputevi“ potpisali četvorogodišnji ugovor o saradnji sa Javnim preduzećem „Putevi Republike Srpske“ i da će u ovoj građevinskoj sezoni imati značajan dio poslova i po tom osnovu.

„U planu rada `Puteva Republike Srpske` su i investicije u sarajevsko-romanijskoj i gornjedrinskoj regiji u oblasti održavanja i sanacije putne mreže i tunela, tako da će i ovom preduzeću pripasti dio posla“, najavljuju u „Romanijaputevima“.

U upravi preduzeće se nadaju da će posla za putare biti i na nekoliko ranije dogovorenih projekata u regiji, iako nije riječ o velikim poslovima i velikim investicijama.

U „Romanijaputevima“ navode da su tokom zime uspješno obavili poslove čišćenja i održavanja prohodnosti puteva na ovom području.

Akcionarsko društvo „Romanijaputevi“ sa sjedištem u Sokocu bavi se održavanjem, zaštitom, rekonstrukcijom i izgradnjom puteva, proizvodnjom kamenih agregata, asfalta, betona, laboratorijskim ispitivanjem građevinskog materijala.

Preduzeće brine o magistralnim i regionalnim putevima sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije ukupne dužine oko 700 kilometara.

Osnovano je 1992. godine, a trenutno zapošljava oko 300 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare