“Romanijaputevi” obilježili krsnu slavu

0

SOKOLAC – Preduzeće “Romanijaputevi”, sa sjedištem na Sokocu, koje zapošljava oko 300 radnika, danas je lomljenjem slavskog kolača obilježilo 20 godina postojanja i svoju krsnu slavu – Vidovdan.Direktor ovog preduzeća Mirko Pandurević izjavio je na svečanosti da firma, nakon dvije decenije od osnivanja 15. maja 1992. godine, ulaže značajna sredstva u edukaciju stručnjaka svih profila, kao i za nabavku opreme.
On je naveo da u firmi radi značajan broj tehničara i inženjera građevinske, elektro, mašinske, rudarske, saobraćajne, tehnološke i druge struke sa svim potrebnim licencama.

Pandurević je napomenuo da se uspješno radi na zaštiti, rekonstrukciji i izgradnji puteva, projektovanju, proizvodnji kamenih agrgata, betona i asfalta.

Pandurević je istakao da se intenzivno radi i na razvoju laboratorijskih kapaciteta, a svi proizvodni procesi su ispraćeni ISO i evropskim standardima.

“S ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu uspostavljena je poslovno tehnička saradnja sa preduzećima iz Crne Gore i Srbije, a djeluje se u konzorciju sa Preduzećem ‘Putevi’ iz Užica, kao i preduzećima za puteve iz Novog Pazara i Požege”, rekao je Pandurević.

On je dodao da je u planu instaliranje asfaltne baze u Podromaniji kod Sokoca, izgradnja fabrike mikronskih prašina i suvih maltera, instaliranje postrojenja za proizvodnju betonske galanterije i proširenje vlastite radionice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments