„Rasklopna oprema“ očekuje pomoć Vlade

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na današnjem sastanku predstavnika Sindikata preduzeća „Rasklopna oprema“ sa radnicima ukazano je na izuzetno teško stanje u preduzeću i da bi jedino rješenje bilo razgovor sa Vladom Republike Srpske, rekao je Srni predsjednik ovog sindikata Siniša Milošević.
On je dodao da je današnjem sastanku prisustvovao i predsjednik Granskog sindikata metalaca Republike Srpske Tane Peulić, koji je saglasan da bi u rješavanju problema u ovom preduzeću mogla da pomogne Vlada Srpske.

„Na današnjem sastanku sa radnicima ukazali smo na izuzetno teško stanje u kojem se nalazi `Rasklopna oprema`, bez vode, struje i sa blokadom računa i iznijeli smo rješenje za izlazak iz ovakve situacije, a to su razgovori sa Vladom Republike Srpske“, rekao je Milošević.

Sindikat “Rasklopne opreme“, preduzeća koje djeluje u okviru „Energoinvesta“ iz Istočnog Sarajeva, je na konferenciji za novinare koja je održana u decembru prošle godine pozvao nadležna ministarstva, Vladu Republike Srpske i Inevsticiono-razvojnu banku /IRB/ da još jednom razmotre privatizacioni ugovor i aneks privatizacionog ugovora, te da pokušaju da nađu rješenje za “Rasklopnu opremu“.

Tom prilikom, Sindikat preduzeća je istakao da su problemi “Rasklopne opreme“ nastali 2006. godine kada je većinski kapital od 64 odsto prodat preduzeću “Jugotrejd“ iz Beograda, te da je ovo preduzeće na dan prodaje državnog kapitala imalo 700.000 KM duga i 1,5 miliona KM potraživanja, a da danas ima 17 miliona KM duga i nula potraživanja.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare