„Platno prijateljstva“ sa mladima iz Arilja

0

SOKOLAC, – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica danas je organizovao prijem za 13 mladih srednjoškolaca iz Arilja u okviru projekta pod nazivom „Mladi za mlade“.


Gostima su uručeni prigodni pokloni, a poslije toga urađeno je „platno prijateljstva“ na trgu ispred zgrade Skupštine opštine.

Bjelica je na prijemu rekao da će u ovoj godini početi izgradnja novog sportskog centra sa bazenima na otvorenom u centru opštine, a u planu je i razvoj etno-turizma.

On je napomenuo da su u tom pogledu u toku razgovori sa Emirom Kusturicom i preduzećem „Lotika“, te da se ušlo u završnu fazu formiranja zajedničkog preduzeća „Sokolovgrad“ za izgranju etno-sela na Ravnoj Romaniji kod Sokoca.

Prema njegovim riječima, kompleks etno-sela će biti na površini od oko 50 hektara sa obje strane magistralnog puta Sokolac – Pale. Do sada su urađeni zemljani radovi, a biće izgrađena dva objekta sa jednom ulaznom kapijom, kao i tridesetak stambeno-poslovnih kuća u dinarskom stilu.

Sektretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Sokolac Slobodanka Subašić rekla je Srni da će mladima iz Arilja, koji će na Sokocu boraviti do 23. marta, biti predstavljeni turistički potencijali ove opštine.

Ona je napomenula da će mladi iz Arilja sutra posjetiti grad Istočno Sarajevo i upoznati se sa njegovim turističkim potencijalima, a u nedjelju, 23. marta, biće organizovana posjeta sokolačkim sportskim objektima.

(www.palelive.com / Srna / Foto: opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare