„Pađeni“ počinje sa otkupom mlijeka

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je danas Srni da će bilećka Mljekara „Pađeni“ u februaru početi sa otkupom mlijeka na području ove opštine.

Bjelica je naveo da se na području sokolačke godišnje opštine proizvede milion litara mlijeka.

Prema njegovim riječima, DOO „Dramon“ iz Mokrog kod Pala, „Milkos“ iz Sarajeva i Mljekara „Pađeni“ biće ravnopravni otkupljivači mlijeka na području opštine Sokolac.

Bjelica je dodao da mlijeko isporučuje između 200 i 250 sokolačkih poljoprivrednika.

Samostalni stručni saradnik za poljoprivredu opštine Sokolac Slaviša Knežević naveo je da se cijena mlijeka kreće između 0,50 i 0,60 KM po litru, uz dodatnih 0,35 KM samo za ekstra klasu koje stimuliše Vlada Republike Srpske.

On je dodao da će opština Sokolac u ovoj godini izdvojiti pet feninga po litru stimulativnih sredstava za proizvođače mlijeka.

Knežević je napomenuo da je 2012. godine najviše mlijeka, 832.000 litara, otkupio „Milkos“ od 211 poljoprivrednika, dok je DOO „Dramon“ otkupio 143.000 litara mlijeka od 36 poljoprivrednika.

Prošlogodišnji najveći proizvođači mlijeka u opštini Sokolac su Saša Kapović sa 29.668 litara, Bojan Obradović sa 27.600 litara, te Zlatko Debelnogić sa 26.500 litara mlijeka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare