„Nedjelja djeteta“ od 29. Septembra do 5. oktobra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Crveni krst Republike Srpske pod sloganom „Imam pravo da kažem i budem saslušan“ obilježiće od 29. septembra do 5. oktobra „Nedjelju djeteta“.

Cilj obilježavanja „Nedjelje djeteta“ jeste ukazivanje na važnost prepoznavanja potreba svakog djeteta i obavezu adekvatnog reagovanja u različitim situacijama u kojima se djeca nađu na svom putu odrastanja, saopšteno je iz Crvenog krsta Srpske.

Uz Crveni krst Republike Srpske ovu značajnu manifestaciju će obilježiti brojne institucije u Srpskoj, koje će svojim aktivnostima podstaći društvenu brigu o najmlađima u cilju zadovoljenja njihovih osnovnih potreba.

U toku „Nedjelje djeteta“ Crveni krst Republike Srpske organizovaće brojne aktivnosti, među kojima su posjete višečlanim porodicima, školama za djecu sa posebnim potrebama, bolnicama, obdaništima.

Najznačajnije aktivnosti biće provedene u školama, koje će u saradnji sa Ministarstvom prosvjete prirediti svečanosti za učenike na kojima će djeca govoriti o svojim pravima, obavezama i dužnostima.

Sekretari opštinskih organizacija Crvenog krsta, kao i nastavnici volonteri Crvenog krsta u školama biće uključeni u ove aktivnosti i dati doprinos da se djeca upoznaju sa svojim pravima, saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare