„Jahorina“ treba da dostaviti podatke o objektima za prodaju

0

Menadžment Olimpijskog centra „Jahorina“ ima rok od sedam dana da Vladi Republike Srpske dostavi podatke o objektima koji će biti ponuđeni na prodaju kako bi bilo nastavljeno ulaganje u osnovnu djelatnost i osavremenjavanje staza, piše danas „Glas Srpske“.


Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da bi Olimpijski centar „Jahorina“ iduću zimsku sezonu trebalo da dočeka u novom ruhu ukoliko bude sproveden plan koji je prije dva dana na posebnoj sjednici razmatrala Vlada Srpske.

„U roku od mjesec dana biće urađen prijedlog modela na osnovu kojeg će biti razdvojeno ugostiteljstvo od vertikalnog transporta na `Jahorini`. Užurbano ćemo krenuti u procjenu vrijednosti objekata, a od menadžmenta očekujemo podatke o objektima koji će biti ponuđeni na prodaju i onima koje treba uknjižiti na Republiku Srpsku“, rekao je Gluhaković za „Glas Srpske“.

On kaže da će se tek poslije toga moći govoriti o procjeni vrijednosti imovine koju ima Olimpijski centar „Jahorina“, odnosno Republika Srpska kao njegov vlasnik.

„Korak koji će uslijediti poslije toga je raspisivanje javnog poziva za prodaju objekata. Plan je da novac od prodaje bude uložen u sisteme vještačko osnježavanje i uređenje ski-staza“, istakao je Gluhaković.

On je naveo da je Vlada Republike Srpske na posebnoj sjednici razmatrala i stanje u Robnim rezervama Srpske, te da je zaključeno da treba utvrditi novi način funkcionisanja ovog preduzeća.

„Do ljetne pauze u Narodnoj skupštini Republike Srpske trebalo bi da imamo nacrt zakona o funkcionosanju Robnih rezervi, a do kraja godine riješen status ovog preduzeća“, naglasio je Gluhaković.

On je rekao da je potrebno zbrinuti 32 radnika, dodajući da su stvoreni uslovi da u Robnim rezervama bude pokrenut stečaj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare