„Infoteh“ okupio informacione stručnjake

0


Na Jahorini je danas počeo Međunarodni naučno-stručni skup „Infoteh – Jahorina“, za koji je iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija prijavljeno 248 radova iz Srbije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Švedske i Njemačke.

Međunarodni naučno-stručni skup „Infoteh-Jahorina“, čiji je organizator Elektrotehnički fakultet iz Istočnog Sarajeva, svečano je otvorila pomoćnik ministra za nauku i tehnologiju Republike Srpske Biljana Vojvodić.

Predsjednik Programskog odbora ovog skupa Slobodan Milojković rekao je jutros Srni da će na ovom eminentnom skupu biti izloženo 205 autorskih radova i 43 studentska rada.

Prema njegovim riječima, pomoć u organizaciji ovog skupa pružili su elektrotehnički fakulteti iz Beograda, Novog Sada, Niša, Banjaluke i Podgorice.

Plenarna sjednica „Infoteha“ biti posvećena temi „Akvizicija i skladištenje biometrijskih podataka, iskustva iz BiH i Srbije“, a tokom radnog dijela biće diskutovano između ostalog o temama „Računarski sistemi i softver“ i „Komunikacijski sistemi i tehnologije“.

Međunarodni naučno-stručni skup „Infoteh – Jahorina“ trajaće do 23. marta, a biće održan u hotelu „Bistrica“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/infoteh-2012/] width=[88] height=[70] title=[Infoteh 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb88_] thumb_cache_dir=[thumbs88] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments